powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου έχουμε συνάντηση στο πρακτορείο του Δημητρη Γραμματικοπουλου ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 62 για να μιλήσουμε για όλα τα θέματα που μας απασχολούν και φυσικά για την ΑΠΕΡΓΙΑ της επομένης παρασκευής.

Θα παραβρεθούν η πρόεδρος και μέλη του σωματείου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Στην συγκέντρωση της Παρασκευής μπορούν να έρθουν όλοι οι πράκτορες
του Ανατολικού τομέα από τους κεντρικούς (Γραμματικοπουλος, Προδρομιδης, Κερμελιδου, Κλαδας, Γαιτανη, Φαργκανης, Βαλαβανης,,Αργυροπουλου) και όποιος άλλος συνάδελφος το
επιθυμεί.


Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους


Επίσης θα γίνει ενημέρωση σε όλους τους συναδέλφους για το θέμα της προσφυγής στο ΣΤΕ έτσι ώστε να κρίνουν αν θέλουν να συμμετέχουν η όχι σε αυτή την κίνηση.
Τηλέφωνο για πληροφορίες 2310 906767

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ

7 ΣΧΟΛΙΑ
Εδώ ο πράκτορας χάνεται και τα νινιά στην ΠΟΕΠΠΠ χτενίζονται.
Φωνές απ' όλη την Ελλάδα ενώνονται και ζητούν ΕΝΑ μόνο πράγμα.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ.
Στη ΠΟΕΠΠΠ όμως σφυρίζουν αδιάφορα.
Άλλοι γιατί δεν θέλουν την ΓΣ και την απεργία πριν τις εκλογές και άλλοι γιατί δεν έχουν το θάρρος να υψώσουν το ανάστημά τους και να ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΟΥΝ πραγματικά τους πράκτορες που τους έστειλαν στο ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ.
Άλλοι βέβαια δεν θέλουν καθόλου απεργία.
Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΠΠΠ δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των πρακτόρων γιατί τα συμφέροντά τους δεν είναι ίδια με τα δικά μας.
Δείγματα γραφής, κακής γραφής μάλιστα, μας έδωσε η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ στην συνάντηση της Θεσσαλονίκης πρόσφατα, αλλά οι περισσότεροι επαναπαυτήκατε στην παραδοχή του Τοπτσίδη ότι ήταν λάθος η αναμονή και ο εφησυχασμός της ΠΟΕΠΠΠ στις υποσχέσεις υπουργείου και ΟΠΑΠ.
Έτσι αποδεχθήκαμε την υπόσχεσή του για δυναμικές αντιδράσεις.
Από την ΠΟΕΠΠΠ όμως όχι μόνο δυναμικές αλλά ούτε καν αντιδράσεις δεν είδαμε.
Από άλλους δε της διοίκησης ακούσαμε χειρότερα στην συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ Μπατάρας, Β Αντιπρόεδρος, για παράδειγμα όταν ζητήσαμε εξηγήσεις για την αναστολή της απεργίας του καλοκαιριού, μας είπε "να πάμε να γαμηθούμε" και αποχώρησε υπεροπτικά.
Ο δε κ. Τοπουζλής, που φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ, μας είπε ότι ψήφισε υπέρ της της αναστολής επειδή το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία θα ήταν τόσο χαμηλό που θα ξεφτιλιζόμασταν.
Μάλλον έλειπε από την Ελλάδα στον τελικό του champions league και δεν αντιλήφθηκε το 98,5%!!!!!
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί και μια φήμη η οποία λέει ότι μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΠΠΠ έχει βγάλει άδεια πρακτορείου στην κόρη του. Η άδεια αυτή ήταν συναδέλφου που συνταξιοδοτήθηκε. Η φήμη αυτή δεν επιβεβαιώθηκε ακόμη. Αλλά ..... "ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ".
Κύριοι σ' αυτούς τους ανθρώπους εμπιστευτήκαμε τις τύχες μας.
Κάτι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.
Θα επαναλάβω την πρότασή μου:
Γενική συνέλευση στις 27 και 28 Οκτωβρίου σε γήπεδο 5000 θέσεων έτσι ώστε να παρακολουθήσουν τη ΓΣ όσοι πράκτορες το επιθυμούν μια και τα πρακτορεία θα είναι κλειστά λόγω της Εθνικής Επετείου.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

6 ΣΧΟΛΙΑ

Ο ΤΕΩΣ ξανακτύπησε

Όσοι πίστεψαν ότι γλιτώσαμε από την ΚΑΤΑΡΑ των πρακτόρων και τις συμφορές που προκαλεί στο πέρασμά του ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ του κλάδου, γελάστηκαν!!!

Με επιστολή του και πάλι προς τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ, προσπαθεί να παρέμβει στα συνδικαλιστικά πράγματα. Εκεί απ’ όπου παραιτήθηκε …… ούτε αυτός θυμάται πόσες φορές !!!!!!

Προσπαθεί να παρέμβει στους αγώνες από τους οποίους φυγομάχησε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές.

Τώρα συνεχίζει το σχέδιο αποπροσανατολισμού και διάσπασης του κλάδου.

Λες και δεν ήταν αυτός που ουσιαστικά ανέστειλε την απεργία μας στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Λες και δεν ήταν αυτός το δεκανίκι που χρειαζόταν πάντα ο ΟΠΑΠ για να επιδεινώσει τη θέση των πρακτόρων.

Τώρα λοιπόν ξαναγύρισε για να ολοκληρώσει την καταστροφή που ξεκίνησε.

Και μη ξεγελιέστε επειδή «φωνάζει» δήθεν για τον ανώνυμο πράκτορα.

Μη ξεγελιέστε επειδή επικαλείται τα προβλήματά μας για να κράξει τους συνδικαλιστικούς του αντιπάλους. Αυτό είναι το κόλπο τους.

Αυτό είναι το σχέδιο και η τακτική των ΕΦΙΑΛΤΩΝ. Να «φωνάζουν» για τα προβλήματά μας, αλλά την κρίσιμη στιγμή να προτείνουν την καταστροφικότερη λύση για τους πολλούς, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα ολίγων. Τα συμφέροντα της ελίτ των πρακτόρων και του ΟΠΑΠ. Γι αυτό οι σχέσεις του με τους ιθύνοντες είναι ΑΡΙΣΤΕΣ.

Στις προτάσεις του πρέπει να εστιάσουμε. Αυτές και ΜΟΝΟ να αξιολογήσουμε. Και όχι να παρασυρόμαστε από τις φωνασκίες του.

Και επιτέλους να ζητήσουμε να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους.

Ο Κλωνάρης έκανε τα πάντα για να μην απεργήσουμε στο Μουντιάλ. Ανάγκασε τους λιγόψυχους, κάποια πρόβατα στο ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ, να αναστείλουν την απεργία μην πάθει κάτι ο τσομπάνης τους.

Έτσι κατάφερε να διαλύσει την υψηλή συσπείρωση που είχαμε πετύχει με την απεργία στον τελικό του champions league και να βυθίσει στο ναδίρ το ηθικό των πρακτόρων.

Ευτυχώς κάποιοι στην ΠΟΕΠΠΠ δεν παρασύρθηκαν και μας δίνουν την ελπίδα ότι δεν ξεπουληθήκαμε εντελώς. Μας δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσουμε να ελπίζουμε. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Αυτούς όμως που μας έφεραν σε αυτή τη δεινή θέση θα πρέπει να τους αποκλείσουμε από τη νέα συνδικαλιστική τάξη του κλάδου.

Κλωνάρης, οι έξι που ψήφισαν υπέρ της αναστολής και όσοι με ΦΑΞ δήλωσαν συμπαράσταση στην αναστολή, θα πρέπει να αποκλεισθούν δια παντός από τη νέα διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ. Ακόμη και από τις διοικήσεις των τοπικών σωματείων τους.

Αυτοί μας έφεραν έως εδώ. Ακόμη και αν για κάποιους αποκλεισθεί ο δόλος, το «λάθος» τους είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την κρίση τους πλέον. Γιατί αύριο σε μια άλλη κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο μπορεί να ξανακάνουν «λάθος». Και τότε υπεύθυνοι δεν θα είναι μόνο αυτοί, αλλά και εμείς που τους επιτρέψαμε να συνεχίσουν να κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους.

Επειδή το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο και οι αποφάσεις που θα παρθούν για τον κλάδο κυριολεκτικά κρίνουν το μέλλον μας, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Κλωνάρης και η πλειοψηφία της ΠΟΕΠΠΠ πρέπει να πάνε σπίτια τους. Μας απέδειξαν ότι δεν μπορούν να υπερασπισθούν τον μέσο πράκτορα.

Στείλτε λοιπόν τον ΕΦΙΑΛΤΗ και τη συμμορία του στον αγύριστο.

Τον τελευταίο καιρό βέβαια, ο Κλωνάρης τα έσπασε με τα μέλη της παράταξής του και βάλλει κατά πάντων.

Μοιραία λοιπόν προσπαθεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πρακτόρων, κατηγορώντας την ΠΟΕΠΠΠ και ζητώντας ότι και όλοι οι απλοί πράκτορες.

Εγώ ένα έχω να πω:

Ο λύκος ότι προβιά και να φορέσει, δεν αλλάζει.

Πάντα θα προσπαθεί να μας κατασπαράξει.

Και ο Κλωνάρης όσο κι αν προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα αιτήματά μας και να δείξει ότι συμπαρατάσσεται με μας, δεν πρέπει να μας ξεγελά. Οι σκοποί του δεν άλλαξαν. Οι επιδιώξεις του παραμένουν ίδιες.

Είναι αυτές που μας οδήγησαν στην αναστολή της απεργίας, τη διάσπαση του κλάδου και τη σημερινή αντιπαλότητα.

Αυτό βέβαια δεν πρέπει να μας οδηγήσει να απορρίψουμε τις προτάσεις που αναφέρονται στην επιστολή του. Άλλωστε είναι οι δικές μας προτάσεις.

Ούτε να απαξιώσουμε κάποιες επισημάνσεις. Κι αυτές δικές μας είναι.

Είναι τα αιτήματα των πρακτόρων είτε σε συγκεντρώσεις σωματείων είτε σε τσιπουροσυνάξεις.

Αυτά ζήτησαν οι πράκτορες της Θεσσαλονίκης στις τσιπουροσυνάξεις.

Αυτά ζήτησαν και από το σωματείο τους. Αυτά και από την συνάντηση με την ΠΟΕΠΠΠ. Αυτά ζητούν και οι Κρητικοί καιρό τώρα.

Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ.

Το συντομότερο δυνατό. Σίγουρα πριν τις εκλογές, και σε αίθουσα (γήπεδο) που να μπορούν να την παρακολουθήσουν ΟΛΟΙ οι πράκτορες. Όσοι τουλάχιστον το επιθυμούν.

Δευτέρα και Τρίτη είναι καλές μέρες. Όχι όμως σε ένα μήνα !!!!!

Η επόμενη βδομάδα στις 25 Οκτωβρίου που δεν έχει Ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι η καταλληλότερη.

Θα πρότεινα η ΓΣ όμως να γίνει Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Οκτωβρίου για να εκμεταλλευτούμε και την αργία της εθνικής επετείου που τα πρακτορεία είναι κλειστά και να έχουμε μαζική συμμετοχή.

Εκτός κι αν δεν θέλετε να παρακολουθήσουμε την ΓΣ.

Λοιπόν ΕΦΙΑΛΤΗ μου άργησες ΠΟΛΥ να κάνεις τις προτάσεις σου.

ΑΡΓΗΣΕΣ ΠΟΛΥ.

Και η ΠΟΕΠΠΠ όμως, εκτός τόπου και χρόνου, στα θέματα προς συζήτηση στη ΓΣ δεν συμπεριέλαβε τα προβλήματα για τα οποία στη συνέχεια της ανακοίνωσης λέει ότι εμπαίζεται ο κλάδος.

Η γενική αναφορά «προσδιορισμός και οργάνωση στόχων του κλάδου» δεν καλύπτει τα αιτήματα της ανασταλθήσας απεργίας στην πρεμιέρα του Μουντιάλ.

Γιατί εκείνα τα αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν.

Για εκείνα τα αιτήματα εμπαίζεται ο κλάδος εδώ και 4 μήνες.

Εκείνα τα αιτήματα λοιπόν πρέπει να είναι πρώτα στη λίστα.

Τα υπόλοιπα πρέπει να προστεθούν και να τη μακρύνουν.

Θυμίζω λοιπόν τι ζητούσαμε και η τελευταία ΓΣ κήρυξε 48ωρη απεργία για τις 11 Ιουνίου στην πρεμιέρα του Μουντιάλ.

· Όχι στην άδικη επιβολή βιβλίων εσόδων-εξόδων, αφού πρώτα βεβαιωθούν οι ζημιές μας.

· Καλύτερο κουπόνι στοιχήματος.

· Όχι στα φρουτάκια δίχως κοινωνικό έλεγχο.

· Άμεση νομοθετική ρύθμιση της ατομικής σύμβασης ΟΠΑΠ-ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ.

· 12% σε όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ.

· Όχι στο διαδικτυακό στοίχημα της ΟΠΑΠ ΑΕ..

Κατά τη γνώμη μου το θέμα της ΓΣ πρέπει να είναι ένα και μοναδικό:

«Εξαγγελία κινητοποιήσεων και τρόποι δράσης προς ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας»

Όλα τα’ άλλα είναι … ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν’ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.